“Mallet filloi si të gjitha historitë e shkëlqyera .. me një ide unike, krijuese të shprehur thjesht duke vendosur laps në letër! “-Citatet e Malletit

Drejtori kreativ i Mallet.Footwear Tommy, një koleksionist i pasionuar i trainerëve dhe modës urbane, kishte një ide për një palë trainerësh unikë dhe nuk ishte në gjendje të përtëriste idenë e tij nga raftet e ndonjë dyqani. Jo tipi i personit për të hequr dorë nga një ide, Tomi i mori gjërat në duart e tij duke vënë fjalë për fjalë laps në letër.

 Ndërsa Tommy skicoi idetë e tij, ai arriti te një mik i ngushtë i cili punonte në prodhimin e mbathjeve të nivelit të lartë dhe bëri pyetjen e thjeshtë "si mund të bëhet ideja ime në realitet?".

Duke njohur dizajnin unik dhe krijues të Tommy, partneri i dytë i Mallet, Evren iu përgjigj pyetjes duke përdorur ekspertizën e tij të prodhimit dhe punoi në një mostër për Tommy.

Tommy dhe Evren bashkëpunuan në hartimin, prodhimin dhe vendosën krijimet e tyre në internet si provë. Gjyqi demonstroi besimin e tyre se produkti i tyre ishte me të vërtetë unik dhe u hodh tej nga reagimi dhe reagimet nga klientët e mundshëm.


Themeluar në 2015 dhe brenda 24 muajve Mallet. Këpucët tani po shiten me pakicë në internet në dyqanet e nivelit të lartë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropë.

Tommy dhe Evren nuk e kanë harruar kurrë atë nxitim të parë të krenarisë pasi kanë parë këpucët e tyre unike, origjinale, të nivelit të lartë dhe të dy përpiqen të sigurojnë që çdo klient të ndiejë krenarinë e tij dhe unike në çdo palë të Mallet.