Sa kohë duhet të mbërrijë porosia ime online në Mbretërinë e Bashkuar?

Ne përdorim një shërbim të besueshëm ndërlidhës UPS ju lutemi lejoni për 3-5 ditë pune të hënën - të premten për dorëzim.

Ju lutemi vini re gjatë kohës së dorëzimit të shitjeve mund të vonohet, por sigurohuni që ekipi juaj Mallet po punon për t'ju dërguar porosinë tuaj sa më shpejt të jetë e mundur.

Porositë e vendosura në fundjavë do të dërgohen të hënën. Porositë e vendosura pas orës 12:00 do të përpunohen vetëm ditën tjetër.

Ju do të merrni një email pasi porosia juaj të dërgohet me një numër ndjekës dhe si ta gjurmoni porosinë tuaj.

Sa kohë duhet të mbërrijë porosia ime ndërkombëtare në internet?

Ne përdorim një shërbim të besueshëm ndërlidhës për shpërndarjen tonë, ju lutemi lejoni UPS për 5 ditë pune të hënën - të premten për dorëzimin.

Porositë e vendosura në fundjavë do të dërgohen të hënën. Porositë e vendosura pas orës 12:00 do të përpunohen vetëm ditën tjetër.

Ju do të merrni një email pasi porosia juaj të dërgohet me një numër ndjekës dhe si ta gjurmoni porosinë tuaj.

Çështjet e mbingarkesës:

Kohë pas kohe sistemi ynë do të shesë një artikull dhe nëse nuk mund ta përmbushim atë, ne do të rimbursojmë porosinë tuaj dhe do t'ju njoftojmë me email.

Si të filloni një kthim?

Për të përpunuar një shkëmbim ose rimbursim, ju lutemi përdorni këtë lidhje:

https://malletreturns.myreturnscenter.com/

Ju lutemi vini re se kthimi juaj duhet të jetë i palidhur dhe në paketimin origjinal dhe të përfshijë bririn e këpucëve, çantën e pluhurit dhe kutinë e internetit. Nëse veshja duhet të kthehet në paketimin origjinal, përfshirë qesen plastike mbrojtëse dhe të jetë në kutinë e internetit.

Do t'ju lëshohet një rimbursim me çmimin e paguar kur është bërë blerja. Ju lutemi vini re se disa ulje mund të jenë ndërprerë dhe nëse e bleni atë do të jenë me çmimin në internet në atë kohë.

 

Cila është shkëmbimi juaj i kthimeve në internet | politika e rimbursimit?

Nëse nuk jeni plotësisht të kënaqur, ne ofrojmë një kthim brenda 14 ditëve nga dorëzimi.

Artikujt duhet të jenë të padëmtuar, të palodhur dhe në paketimin origjinal, ju lutemi përfshini në emailin tuaj numrin tuaj të porosisë ngawww.mallet.com. Formulari juaj i kthimit është në pjesën e pasme të faturës tuaj Mallet që keni marrë me porosinë tuaj.

Ne ofrojmë një shërbim kthimi, sapo artikulli të na kthehet ne do të shkëmbejmë ose rimbursojmë.

Për të vepruar një kthim, përdorni këtë lidhjehttps://malletreturns.myreturnscenter.com/

Ne garantojmë të rimbursojmë çdo send me të cilin nuk jeni plotësisht të kënaqur kur na e ktheni brenda 14 ditëve nga data e marrjes.

Në mënyrë që të keni të drejtë për një rimbursim, artikujt duhet të na kthehen të papërdorur, në paketim origjinal dhe me të gjitha etiketat origjinale të markës të bashkangjitura.

Rimbursimet do të kreditohen në mënyrën tuaj origjinale të pagesës.

Ne synojmë të përpunojmë të gjitha rimbursimet sa më shpejt të jetë e mundur, ju lutem kini kujdes pasi të keni përpunuar, mund të duhen deri në shtatë ditë pune që njohja e një rimbursimi nga ofruesi i kartës suaj.

Kthimi me Postë

Nëse ktheheni mirë përmes postës, ju lutemi vini re se ne nuk jemi përgjegjës për kostot. Ne rekomandojmë përdorimin e Dërgesës së Regjistruar Royal Mail (me kompensim të mjaftueshëm për vlerën e përmbajtjes) ose një shërbim të dorëzimit, ju lutem vini re se nuk jemi përgjegjës për artikujt e humbur në postë. Mallrat e kthyera duhet të paketohen në mënyrë të sigurt pasi nuk do të pranojmë mallra të kthyera që dëmtohen gjatë tranzitit.

Ju lutemi dërgoni me email numrin e porosisë në team@mallet.com për adresën tonë të kthimit.

• Pas marrjes së kthimit tuaj ne do të inspektojmë dhe merremi me kthimin së bashku me politikën tonë të kthimit. Çdo rimbursim do të bëhet duke përdorur të njëjtën metodë për transaksionin fillestar. Ju lutemi vini re se kompanitë e kartave të kreditit lejojnë që vetëm rimbursimet të bëhen në kartën e përdorur për të paguar për porosinë origjinale. Ju lutemi kini parasysh se mund të duhen shtatë ditë pune që të pranohet një rimbursim nga kompania e kartës suaj të kreditit. Kjo politikë e kthimit nuk ndikon në të drejtat tuaja ligjore.
 

Do t'ju lëshohet një rimbursim me çmimin e paguar kur është bërë blerja. Ju lutemi vini re se disa ulje mund të jenë ndërprerë dhe nëse e bleni atë do të jenë me çmimin në internet në atë kohë.

Cila është politika juaj për këpucët e dëmtuara ose me defekt?

Nëse keni marrë një produkt të dëmtuar ose me defekt, ju lutemi përdorni këtë lidhje për të përpunuar një kthimhttps://malletreturns.myreturnscenter.com/ do t'ju duhet numri i porosisë tuaj dhe një foto e këpucëve të dëmtuara ose me defekt.

Ne ofrojmë një shërbim kthimi, sapo artikulli të na kthehet ne do t'ju shkëmbejmë ose rimbursojmë.

Ju lutemi vini re se artikujt duhet të jenë të palodhur, të palarë, në paketimin origjinal me një numër porosie dhe zbatohen 14 ditët e zakonshme.

Kur mund të pres rimbursimin tim?

Ju lutemi lejoni 7 ditë pune për rimbursimin tuaj. Pasi të kemi marrë dhe pranuar artikujt tuaj, rimbursimi juaj do të përpunohet

Dua që karta ime e kreditit të rimbursohet?

Ne do të rimbursojmë mënyrën e pagesës origjinale pasi të kemi marrë kthimin tuaj dhe të kemi kaluar Kontrollin e Cilësisë, kjo mund të zgjasë deri në 7 ditë pune. Ju do të merrni një njoftim kur të jetë lëshuar rimbursimi.


Unë jam jashtë Mbretërisë së Bashkuar dhe dua të kthej Mallets e mia

Nëse nuk jeni plotësisht të kënaqur, ne ofrojmë një kthim brenda 14 ditëve nga dorëzimi për porositë ndërkombëtare. Artikujt duhet të kthehen të paveshur, të palarë, të padëmtuar dhe në paketimin origjinal me numrin tuaj të porosisë në internet nga www.mallet.com.

Ju lutemi dërgoni një email tek team@mallet.com për të përpunuar një shkëmbim ose rimbursim.

Ju lutemi lejoni 14 ditë pune për rimbursimin tuaj. Pasi të kemi marrë dhe pranuar artikujt tuaj, rimbursimi juaj do të përpunohet

Unë bleva Mallets e mia nga një stockist

Ju lutemi kontaktoni drejtpërdrejt stoklistin, Mallet Online nuk mund t’ju ​​kthejë, shkëmbejë ose rimbursojë për Mallets të blera nga një prej stoklistëve tanë, do t'ju duhet fatura dhe t'i përmbaheni politikës së dyqanit.

Ne jemi Mallet. Këpucë Ltd (numri i ndërmarrjes)09495730), një kompani e regjistruar në Angli dhe Uells. Selia jonë është nëAbbey Waltham, Essex, Angli, EN9 1JH